CÍMKÉK lovas recept
Jutalmazzuk sütivel a lovakat is!
A lovak növényevők. Lévén kérődző állatok, napi 17 órán keresztül képesek jóízűen elnyammogni az ízletes füveken és növényeken.

ló, lovas, gyümölcs
A lovak szívesen csemegéznek gyümölcsöt
A lovak szénát, zabot, gyökereket és gyümölcsöket fogyasztanak legszívesebben. A jó emésztés érdekében szervezetük a sót is igényli.

Két fajta lovat ismerünk: az angol telivéreket, és a munkára tenyésztett lovakat. Az egyes lófajták az angol és az arab telivérek keresztezésével jöttek létre. Ezek a lovak gyorsak, erősek, többnyire versenypályákon, díjugrató versenyeken, lovaspóló mérkőzéseken vagy vadászatokon találkozni velük. Ezek többnyire melegvérű lovak, ellentétben a hideg vérű munkára tenyésztett lovakkal. Ez utóbbi fajták testesebbek, erősebb felépítésűek és ellenállóbbak, feladatuk többnyire lassú, nehéz és monoton. Persze lovaglásra is használják őket, a lovasrendőr alakulatoknál például ezek a lovak teljesítenek szolgálatot.

A fogatlovak, a kocsilovak és az igáslovak nagyon erős állatok, munkájuk nagy erőfeszítést igényel. Nem véletlenül mérik a motor erejét lóerőben! Ezek a csodálatra méltó teremtmények a világ legkedveltebb állatainak listáján a negyedik helyezést szerezték meg és tartják hosszú évek óta. Minden kontinensen találni lovakat, a legtöbb persze Kínában él.

Ezek a derék állatok szinte miden jellegű mezőgazdasági munkát ellátnak, megérdemlik hát jutalomként a finom falatokat. Kereskedelmi forgalomban nagyon sokfajta lovaknak készült édességet találni, nagyon szeretik a sárgarépát és az almát is, de ennél különlegesebb finomsággal is meghálálhatjuk szeretetüket és munkájukat!

ló, legel, fű
A lovak hosszú órákon keresztül képesek jóízűen elnyammogni az ízletes füveken és növényeken

 

Íme, egy édes és egészséges sütemény recept lovaknak:

 

10 dkg lereszelt alma
10 dkg reszelt sárgarépa
2 evőkanál melasz
2 evőkanál kukoricacsíra olaj
10 dkg zabpehely

ló, lovas, sütemény
Jutalmazzuk őket lósütivel
10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1 kávéskanál tengeri só

Melegítsük elő a sütőt 180 C fokra (6-os fokozat), egy nagyobb darab alufóliát hajtsunk ketté, és vékonyan vajazzuk meg. Az almát, a répát, a melaszt és az olajat alaposan keverjük össze, majd adjuk hozzá a zabpelyhet, a lisztet és a sót, és gyúrjuk homogén masszává. Borítsuk a dupla réteg alufóliára, és terítsük ki, mint a pizzatésztát. Tegyük a sütőrácsra, és süssük 20 percig, míg aranybarna nem lesz. Ha kihűlt, törjük kisebb darabokra, és úgy kínáljuk lovunknak. Jutalmazzuk, hiszen megérdemli!

(Folyt. köv.)

értékelés