Madarak

Szobában tartott hullámos papagájomat kitehetem-e a szabadba, folyosóra, erkélyre?

kategória Madarak
Jelleg Egyéb
Kérdező NK2018

Kérdés

Szobában tartott hullámos papagájomat kitehetem-e a szabadba, folyosóra, erkélyre? Mennyit lehet kint? Kell-e szoktatás? A hőség menniyre ártalmas számára? Köszönöm válaszát!

Válasz

A szobamadarat olyan helyre tehetjük ki, ahol nincs jelentősebb hőmérsékleti eltérés (5-10C fok) a szobában megszokott hőmérséklethez képest, mivel ehhez alakult ki a tollazat, ezt szokta meg a szervezete. Vagyis a nyári időszakokban kihelyezhetők olyan helyre, ahol nincs tűző napfény, huzat, nincs kitéve ragadozóknak (nyest, macska, stb.).

papagaj-nyaron

Szeretik a szűrt napfényt, a nem túl erős esőzéseket

Ha nincs, ami veszélyeztetheti a nyári időszakban kint maradhat, akár állandóan is. Sőt még ősz elején is mivel az évszakváltással a tollazat is változni fog. Nem azért nem szabad megvárni az enyhén fagyos reggeleket, mert fázna, hanem, mert a tollazata ekkor már olyan aljtollazattal egészülne ki, ami meglehetősen drasztikus vedléshez vezetne visszakerülve a lakásba. Ha csak alkalmanként kerül ki a papagáj, akkor az említett hőmérséklet különbségre kell figyelni. Meleg időben mindig legyen előtte friss víz, nagyon nagy hőségnek (kb. szobahő + 10C fok)ne tegye ki.

Papagájok: gondozási 1x1

Hogyan építsünk külső röpdét a hullámos papagájnak?

Rács mögött, avagy hogyan ne tartsunk otthon hullámos papagájt!

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »