Macskák

Macska szemgyulladás

kategória Macskák
Kérdező Alexandra1991

Kérdés

A cicám szeme kétnapja be van gyulladva. Vidám, játszik. Egyéb baja nincs elviszem ma állatorvoshoz . Csak én Skóciában élek és itt nem a legjobbak az állatorvosok ezért szeretném kérni a véleményét.

Válasz

A kötőhártya-gyulladás a leggyakoribb szembetegség, kiváltó okai között első helyen állnak a különféle vírusok, a herpesz és a calici, illetve a chlamydia néven ismert baktérium-szerű kórokozó. A herpesz vírus kétoldali kötőhártya-gyulladást okoz, míg a chalmydia először csak az egyik szemet támadja meg, a gyulladás a másik szemben csak körülbelül egy hét elteltével jelentkezik. A fertőzésre különösen a kölyökmacskák érzékenyek.

KEZELÉSE: Ez az egyetlen szembetegség, melynek gyógyításával házilag is próbálkozhatunk, abban az esetben, ha nincs más tünetete a cicának.Tömény kamillateában benedvesített vattával mossuk meg a cica egyik szemét, addig míg az összes csípa, váladék el nem tűnik, majd ismételjük meg a másik szemmel is. Ügyeljünk arra, hogy minden esetben új vattadarabkát használjunk, véletlenül se menjünk vissza használt vattával semelyik szemre,se a tiszta teába. miután letisztítottuk cicánk szemét, kenjük be Tetrán szemkenőccsel, itt is ügyeljünk, nehogy használt pálcikával nyúljunk a másik szemhez. Amennyiben cicánk szeme nem mutat rohamos javulást, forduljunk orvoshoz.

Hogyan gyógyítsuk kedvencünk kötőhártya gyulladását?

A macskám szeme állandóan becsipásodik...

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »