Kutyák

Hogyan tudok törpenyuszit és kiskutyát összeszoktatni?

kategória Kutyák
Jelleg Viselkedés
Kérdező bozsuzsi

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr, 4.5 éves logó fülű törpenyúl (bak) mellé kiskutya (10 hetes, szuka, yorkie) érkezik a családba. Szeretnék érdeklődni,hogy a két állat összeszoktatásának mi a legjobb módja,lépései? Válaszát előre is köszönöm!

Válasz

A legjobb ha a nyuszit hagyod ismerkedni úgy hogy a kutyus a kezedbe van. Először semmiképp ne engedd össze őket mert a kutyus játékból is kárt tehet benne. Engedd hogy szagolgassák egymást és látni fogod a reakciókat. Apránként lehet majd összeengedni őket, de néhány nap elég lesz rá.:)

KIEGÉSZÍTÉS:

Az Első Nyúlmentő Alapítvány véleménye eltér Dr. Jekkel Gabriella válaszától, szerintük nem lehet biztonságosan összeszoktatni a két állatfajt, mivel az egyik zsakmányállat, a másik meg ragadozó. Mindkettőnek rossz, hogy érzik egymást. Sajnos több eset is volt rá, hogy a gazdi megbízott a kutyában mert akár évek óta együtt voltak. Aztán a nyúl/tengerimalac/csincsilla mondjuk megriadt valamitől, futni kezdett és a kutyában meg előjött a vadászösztön. Valamikor csak megsebzik őket, de sajnos sokszor halál a vége...

Az alábbi kép pl. egy összeszokott párosnál történt:

kutya_megharapta_nyuszi

Árva nyuszikat fogadott örökbe egy kan csivava

Hogyan kell a ketrecen kívül játszani a nyuszival?

Ilyen játékokkal szórakoztathatod nyuszidat

Hihetetlen: pit bull elárvult nyuszit ápol, tisztogat!

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »