A gyémántgerle (Geopelia cuneata) Először az 1800-as évek végén importáltak Európába gyémántgerléket, de a Londoni Állatkertben már 1868-ban tenyésztettek ilyen madarakat. Hamarosan a legkedveltebb háziállatokká váltak.... RÉSZLETEK
A galambok és gerlék, mint háziállatok A galambokat már évezredekkel ezelőtt megszelídítették. Eleinte az isteneknek végzett szertartásokon áldozták fel, és a húsukért vagy háziállatként tenyésztették őket. A galambok gyakran szállítottak üzeneteket a harctérről, vagy egyik városból a másikba, hírvivők és hírhozók voltak a távol élő ismerősök számára, vagy tudósítók, sőt, előfordult, hogy haldoklóknak vitték el a megmentő orvosságot. ... RÉSZLETEK
A kacagó gerle (Streptopelia risoria) tartása 2000 évvel ezelőtt háziasították, azóta az egész világon elterjedt. Mára 16 színmutációja, és 3 tollváltozata ismert. Kedvelt hobbi madár, könnyen tartható és nagyon szapora. Minden korosztály számára ajánlom házi kedvencnek.... RÉSZLETEK
Gyere velünk a tanyára! - fantasztikus kaland gyerekeknek! Mi MICSODA mini - Gyere velünk a tanyára! - című kötete egy izgalmas kirándulás a gyermekeknek a tanyasi élet és a gazdasági udvar lakói közé. A kötetből rengeteg kérdésre megkapják a választ: Mi történik az istállóban? Mit esznek a disznók? Mit csinál a bálázógép? Mi terem a kertben? Miért hempereg a sárban a disznó? Miből sütik a kenyeret? Lássuk!... RÉSZLETEK
Mi a közös a krumplibogárban és a patkányban? Nem mindig a legnagyobb állatok a legerőszakosabbak. Sőt, legtöbbször-ahogy az emberi életben is- az apró teremtmények a legtörtetőbbek és a legnagyobb térhódítók. Lássuk kik ők és hogyan csinálják! ... RÉSZLETEK
Tölcsérjázmin (Dipladenia): így metszd ősszel vissza A tölcsérjázmin (Dipladenia) egy melegigényes növény, amit teleltetni kell. Így metsszük ősszel vissza! RÉSZLETEK
Oda a termés, ha megfeketedett a dió? Hogy lesz így karácsonykor bejgli, ha megint tele van fekete dióval a diófa? Mutatunk egy trükköt. RÉSZLETEK
Mitől lehet lyukas a paradicsom? A paradicsomtermesztés során gyakran előfordul, hogy a terméseken furcsa lyukakat látunk. Ezek nemcsak esztétikai hibát jelentenek, hanem sokszor a termés fogyaszthatóságát is befolyásolják. Nézzük, mik lehetnek a leggyakoribb okok! RÉSZLETEK